Repliek op Hendrik de Man, een man met een plan (Jan Willem Stutje

De Vereniging voor de studie van het werk van Hendrik de Man heeft een grondig onderzoek gewijd aan Stutjes biografie. Jammer genoeg is ze tot een aantal onthutsende vaststellingen gekomen. Stutjes omgang met de bronnen is ronduit problematisch te noemen. Maar ook de wijze waarop hij zijn studie heeft geconcipieerd, de terminologie heeft geïnterpreteerd, de historische context heeft bekeken en het denken en doen van de gebiografeerde tot één centraal motief heeft teruggebracht, is uitermate betwistbaar. Uiteindelijk heeft dat volgens de Vereniging een verminkt, eendimensionaal en dus gefictionaliseerd levensverhaal opgeleverd.

Klik hier voor onze uitvoerige en geannoteerde repliek”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.